A hétköznapjainkban nem is vesszük észre, milyen szokásainkkal okozhatunk pattanásokat. Érdemes tudatosan odafigyelni ezekre, hiszen a pattik végtelenül bosszantóak tudnak lenni, már a jelenlétükkel is, de azzal is, hogy hogyan fedjük el ezeket, hogyan szüntessük meg.

Mik ezek a dolgok, szokások?

Biokozmetikusként legelőször a kozmetikumok összetevőit említem meg, amik vagy elzárják a bőrlégzést, vagy irritálnak:
-kőolajszármazékok (petrol, vazelin, szilikonok)
-lanolin (állati eredetű faggyúkivonat)
-mesterséges színezékek, illatanyagok
-izopropil mirisztát (szintetikus zsíranyag)
-ehhez jön még az is, hogy hajlamosak vagyunk túlzásba vinni az arctisztítást, olyan arclemosókkal, amik SLS-t tartalmaznak, nem növényi zsírokkal készült szappanokkal, alkoholos tonikokkal
-ennek ellentéte, ha nincs sok gond fordítva az arcápolásra, ritkán van lemosva a napi szennyeződés, a bőranyagcsere folyamán a bőrfelszínre kerülő salakanyagok.
-nem sok vendégem gondol rá, de sajnos az arcukra kerülő hajbalzsamokról is tudnak szilikonszármazékok, egyéb nem természetes hatóanyagok az arcbőrre jutni (elzárják a pórusokat). Egyre jobb természetes összetételű hajsampont és balzsamot lehet már vásárolni, érdemes szétnézni. 

Nyomkodás
Sajnos sokunk nem tudja elviselni, hogy ott egy kis dísz az arcunkon, nyakunkon, "neki kell esnünk!"

Figyeljünk arra, hogy az ágyneműhuzatokat, törölközőket sűrűn cseréljük, mert a textilanyagokon rengeteg elhalt hámsejt, kórokozó telepszik meg. Ne felejtsük el a sminkecseteinket, applikátorainkat is gyakran, legalább egyszer hetente sebbenzinnel áttisztítani.

Dohányzás. Erről keveset írok, mert folyamatosan törénnek kutatások, milyen anyagok hogyan okoznak a bőrben, a szervezetben elváltozásokat. Akit érint a dohányzás, tulajdonképpen tisztában van annak következményeivel, az ő személyes döntése, hogy mit vesz ezekből figyelembe. Érdemes kutatni a neten.

Kedvenc parfümödet inkább a ruhádra spricceld, vagy a csuklódra.

Hogy hogyan ajánlom kezelni ezeket a kis kellemetlenkedőket, ezzel az AHA savakkal foglalkozó blogomban írtam nemrég.
 

Kérdezz, írj, vagy hívj fel bizalommal: 06304088407

Facebook oldalamon más egyéb posztokat is megosztok Veletek:
Balzsam Biokozmetika és Sminktetoválás