Mi mindent lehet tudni a szájtetoválásról?

Sok vendégem kérdezősködik a szájtetoválásról, szeretné tudni, mennyire fáj, hogyan érzéstelenítek, mennyire tartós az eljárás, hogyan kell az utóápolást elvégezni.

Ezeknek a kérdéseknek mindig örülök, nemcsak azért, mert nagyon szeretek a sminktetoválásról beszélni, hanem mert jó tapasztalni, hogy érdekli a vendégeket a saját szépülésük módja, folyamata.

Amikor először találkozok a vendégeimmel, minden esetben megkérdezem tőlük, hogy van-e tetoválásuk, ha nincs, akkor allergiatesztet végzek a pigmenttel, amivel tetoválni fogom. Ha nem mutatkozik bőrreakció, akkor a tetoválás napján előrajzoljuk a formát a vendéggel folyamatosan egyeztetve. Ezután érzéstelenítő kenőccsel bekenem az ajkak bőrét, miközben az hat, kiválasztjuk együtt a pigmentet, amivel a vendég szeretné, hogy az eljárást elvégezzem. Általában szoktam a bőr alapszíne alapján ajánlani néhány színt, mert pl egy mediterrán típusú vendégen más színek emelik ki a száj és az arc szépségét, mint egy porcelán fehérségű, vagy világos hajú személyen.
Tehát letelt az érzéstelenítő hatóideje. Ekkor kezdem el a kontúrvonal betetoválását, és a friss vonalra ismét felkenek érzéstelenítőt. A beavatkozás során folyamatosan érzéstelenítek, és ápolókrémet is alkalmazok, amiben olyan hatóanyag van, ami segíti a pigmentet beépülni a bőrsejtek közé.

A sminktetoválás után el szoktam mondani a vendégnek, hogy otthon hogyan ápolják a frissen tetovált bőrterületet, illetve a nyilatkozat, amit tetoválás előtt aláírunk mindketten, annak a hátulján is leírtam, hogyan lehet a legjobban segíteni a bőrt a regenerálódásban. Természetesen a frissen tetovált vendégeim akár hétvégén is felhívhatnak, ha elakadnak az ápolás mikéntjében, vagy ha valami mégsem teljesen világos a leírtak alapján, szívesen segítek.

Kérdésed van? Hívj bizalommal, válaszolok minden  kérdésedre.
Ne feledd, nálam nincs olyan, hogy buta kérdés!

Kozmetikus Gabi
06304088407
 

Félsatír
Teljes satírozás