Sziasztok!

Ma azt elemezgetem, miért jobb, ha professzionális kozmetikumot használsz, mintha a kereskedelemben vásárolsz magadnak

Több oka is van, amelyek mind ugyanolyan fontosak, ezért nem is tudom, melyikkel kezdjem.

Nagyon szoktam örülni, amikor a vendégeim megkérdezik, milyen kezelést ajánlok az arcukra, egyáltalán, milyen típusú bőrük van?
Ebből látszik, hogy a vendégek általában bíznak a kozmetikusuk szakértelmében, ebben igazuk van, mert kemény vizsgákon kellett annak idején keresztülmennünk, jó képzést kaptunk.
Tehát egy kozmetikus szakember látja legjobban, mit kell javítani a bőrképen, vagy milyen módokon lehet fenntartani a normálhoz közelítő bőrállapoton.

Ugye, a testünket nem havonta egyszer tápláljuk, hanem naponta, sőt egy nap többször is, ugyanígy a kültakarónk is megérdemli a naponkénti gondoskodást.

Ezért szoktam ajánlani olyan készítményt, jobb esetben magam keverem ki, ami a vendégem pillanatnyi bőrállapotán segít (sok függ az éppen aktuális évszaktól, táplálkozástól, lelkiállapottól)

Nem mindegy, hogy egy készítményben valójában mennyi hatóanyag van, és a drogériákban kapható készítmények INCI-jében (összetételében) gyakran fedezek fel ásványolaj eredetű összetevőket, és sokszor csak egyetlen hatóanyagot, azt is szinte mikroszkopikus mennyiségben. A professzionális, azaz a kozmetikusok által hozzáférhető készítményekben viszont sokkal több és többféle hatóanyag van, így érezhetően hatásosabbak is. Tehát magasabb a hatóanyagtartalom, ráadásul bejutnak a bőr mélyebb rétegeibe!

Nem utolsó szempont, hogy egy rosszul megválasztott krém nemhogy nem javít, hanem ronthat is a bőr tisztátalanságain. Ne dőljetek be a hangzatos marketing szövegeken, amelyek mögött csak a szinte érthetetlen hatóanyagnevek ismerői igazodnak ki az INCI, azaz az összetevők listája alapján.

Bátran kérjetek tanácsot kedvenc kozmetikusotoktól, ahogy az autótok, mosógépetek szerelőitől is nyilvánvalóan segítséget kértek szükség esetén.

Kozmetikus Gabi

06304088407

Facebook: Balzsam Biokozmetika és Sminktetoválás

Caption