Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balzsam Biokozmetika és Sminktetoválás

blogavatar

Üdvözöllek Titeket! Blogomban biokozmetikával, sminktetoválással és műszempillákkal kapcsolatos témaköröket dolgozok fel, irányzatokat osztok meg, új ismereteimet írom meg. Kérdezzetek, hívjatok: 30/408 8407 Kozmetikus Gabi

Utolsó kommentek

Biokozmetika tanoda

Miért a biokozmetikát választottam? Harmadik rész

Mai bejegyzésemben a szilikonokról és az illatosítóanyagokról írok.

Rengeteg kozmetikumba a gyártók szilikonszármazékokat tesznek, hogy kellemesebb érzetet adjon a bőrnek, a termékek állagát javítják velük. Ezek az anyagok ugyanúgy, mint a kőolajszármazékok, elzárják a bőr légzését, leállítják a természetes hidrolipid réteg termelődését. INCI elnevezéseik: Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimeticone. 

Parfümök, csábító mérgek...
Egyrészt az "orrunknál fogva" vezetnek, hiszen a kellemes illat miatt szívesebben kenjük magunkra, használjuk a tusolókat, hajbalzsamokat, testápolókat. 
Másrészt bizonyos kémiai tartósítószerek kifejezetten rossz szagúak, azok elfedésére használják. 
Ne hagyjuk, hogy kémiai laboratóriumokban előállított allergéneket legyünk kénytelenek a bőrünkre kenni. Egy biokozmetikum csodálatosan hatásos akkor is, ha sehogyan nincs illatosítva, és csak a növényi hatóanyagok saját finom illata érezhető, illetve ha 100%-os tisztaságú illóolajokkal van illatosítva, így még az illóolajok gyógyító hatása is érvényesül!

Várom hívásodat, véleményedet az alább következő telefonszámomon:

+36304088407
Kozmetikus Gabi

Tovább

Biokozmetika tanoda

Miért a biokozmetikát választottam? Első rész

Néhány éve elkezdett foglalkoztatni, hogy tulajdonképpen mit kenek a vendégeim arcára és a sajátomra. Ezért elkezdtem odafigyelni az INGREDIENTS kezdetű "apróbetűs" részre, hogy ott miket takarnak az angol, latin, esetleg botanikai nevek.

Otthonodban megtekintheted, hogy a tusolód, samponod, krémed, testápolód csomagolásának hátulján vannak-e az alább következő kifejezésekből:

Sodium lauryl sulfat vagy Sodium laureth sulfat: gyönyörűen habzó, viszont erősen zsírtalanító, ebből következően irritáló hatású, meglévő bőrtüneteket súlyosbítja (fogkrém aftát okozhat!), sebgyógyulást lassítja.
Érdemes olyan bőrtisztító termékeket vásárolni, amelyekben sokkal kíméletesebb mosóaktív hatóanyagot találunk: pl. Sodium cocoamphoacetate, Lauryl glucoside, Sodium cocosulfate, Capryl glucoside.

Paraffinum liquidum, Cera microcristallina, Ozokerit:  vazelin. Krémekben, testápolókban szokott lenni. Ahogy szétterül a kültakarónkon, elzárja a pórusokat, gyakorlatilag fuldoklik alatta a bőr. A kőolajszármazékok nem engedik a táp- és hidratáló anyagokat bejuttatni a hámréteg felső rétegeibe, ily módon ápolni sem ápolja (lásd ajakápolók, kézkrémek!)
Olyan krémeket ajánlok helyettük, amelyek shea-, kakaóvajat, ligetszépe-, argán-, homoktövis, mandula-, jojoba-, stb. növényiolajat tartalmaznak, nagyon sokféle van, ezért INCI elnevezéseiket nem sorolom fel. Ezeknek a különleges növényi zsíroknak más és más hatásaik vannak, ezeket figyelembe véve készítik el a natúrkozmetikumokat előállító gyártók a termékeiket.

Természetesen ha szívesen elemeznéd saját krémedet, és megtanulnád néhány hatóanyag nevét, gyere el kozmetikámba, együtt felcsapunk egy hatóanyag gyűjteményt! Hívj fel, kérj időpontot +30304088407

Kozmetikus Gabi

Tovább

Szemöldöktetoválás

Hát igen, Sacinak szép a szemöldöke, viszont hiányos, ezért sminktetoválással készítettük plusz szálakat.

Tovább
123
»