Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balzsam Biokozmetika és Sminktetoválás

blogavatar

Üdvözöllek Titeket! Blogomban biokozmetikával, sminktetoválással és műszempillákkal kapcsolatos témaköröket dolgozok fel, irányzatokat osztok meg, új ismereteimet írom meg. Kérdezzetek, hívjatok: 30/408 8407 Kozmetikus Gabi

Utolsó kommentek

Dermaroller kezelések

Mit tud a dermaroller? Mi az a dermaroller?

A dermaroller a kozmetikának egy igazán meglepő újítása! A rolleren lévő apró, fél mm hosszúságú tűk pici csatornácskákat nyitnak a hámszöveten, amelyeken keresztül egyrészt az orvosi tisztaságú ampullák hatóanyagai szívódnak fel az élő sejtek szintjéig, másrészt azokban a kollagén- és elasztinszintézis azonnal megkezdődik, hogy a tűk által képzett csatornácskák bezáruljanak. Csodálatos következménye a kezelésnek, hogy SAJÁT kollagén és elasztin rostok képződnek a bőrben, amelyek hosszú hónapokig rendkívüli mértékben növelik az arc illetve a nyak bőrének rugalmasságát.

A kezeléseket 7-10 naponta végzem, 5 kezelés ajánlott, hogy a tartós rugalmasító hatást elérjük.

A kezelés egy alapos bőrtisztítással és peelingezéssel kezdődik, majd a bőrfelület fertőtlenítése után felkenem az ampulla tartalmát. A dermarollert ekkor görgetem végig az egész arcon és szükség szerint a nyak bőrén, amely bizonyos fokú pirosságot eredményez. Ezután nyugtató készítménnyel és hideg vasalóval simigálom át az arc és nyak felületét.
Otthoni ápolásra külön krémet szoktam ajánlani, mert a bőr felszívó képessége rendkívüli mértékben megnövekszik, fontosnak tartom biokészítmények használatát, hogy semmilyen vegyszer ne kerüljön se a bőrbe, se a bőrön keresztül a véráramba. Napvédő készítményt mindenképpen fizikai, és nem kémiai fényvédőt fogok készíteni (hogy mi a különbség közöttük, ott elmesélem), de volt olyan eset, hogy pakolást is készítettem a vendégemnek otthonra.

Kérdésed van? Hívj fel, vagy keress meg a kozmetikában, személyesen megmutatom, hogy néz ki a dermaroller, és milyen ampullákkal dolgozom!

Kozmetikus Gabi 06304088407

Tovább

Vendégeim kérdései

Igen, néha (pontosabban gyakran!) nagyon okos és jogos kérdéseik vannak a vendégeimnek.

Blogomat folyamatosan frissíteni fogom, ahogy Önök, Ti felteszik/felteszitek a kérdéseket, amelyek után kutatást kell végeznem, hogy teljeskörűen válaszolhassak rájuk. Örömmel teszem, mert így én is tanulok!

Miért „illattalanok” egyes biokozmetikai termékek?

Több oka is lehet, ha egy szagtalan vagy kifejezetten nem jó illatú egy krém, vagy egy pakolás.

- Az illatanyagokat a kozmetikai termékekbe (tusoló, arctej, szappan, pakolás, stb) a gyártók vegyszerek formájában juttatják bele (apróbetűs részekben fragrance vagy parfum-a gyártók nem kötelesek a fragrance alkotórészeit felsorolni), hogy a tartósítószerek, különféle emulgeátorok vagy petrolkémiai származékok szagát elfedje. Ezeket a vegyileg előállított parfum anyagokat a biokozmetikai cégek természetesen semmilyen körülmények között sem használják, mert erősen allergének lehetnek. Természetesen petrolkémiai melléktermékeket, irritáló tisztító és vegyi eredetű emulgeáló anyagokat sem adagolnak a termékeikhez.

- A biokozmetikumokat előállító laborok kifejezetten szeretnék, hogy a gyógynövény- és gyümölcskivonatok lágy illatát érezzük, az ilyen krémek, pakolások illata nem biztos, hogy erőteljes.

- Néhány termék illata azért nem kellemes, mert bizonyos növényi olajok alapból nem illatosak: neem-, ligetszépe-, makadámia- vagy éppenséggel az olivaolaj, hiába fejtenek ki tényleg csodálatos ápoló hatást. Az ilyen krémekbe biogazdálkodásból származó illóolajokat szoktak adagolni a biokozmetikum-gyártók, de persze ez esetben is óvatosnak kell lenniük, hiszen pl nappali krémekbe nem lehet olyan illóolajat vagy illóolajkeveréket vegyíteni, amely fényérzékennyé teheti a bőrt.

- A vendégek szubjektív véleménye is erősen különbözhet! Lehet egy készítmény az egyik vendégnek kifejezetten illatos, míg a másik magára nem kenné...

Tovább

AHA savak a kozmetikában

Miért szeretem az AHA kezeléseket?

  Sok vendégem kérdez rá az AHA savas kezelésekre, hogy mi történik a kezelés  alatt, mi várható egy kúrától.

  A hámlasztó savakat nagyon hatékonyaknak tartom az őszi és téli kezeléskúrák végzése során, mert többféle bőrhibán is javít: pattanásos (gyulladásra hajlamos, aknés) bőrproblémák, kezdődő ráncok, (szerzett, túlzott napozás okozta) pigment rendellenességek.

A kezelés során a letisztított arcra ecsettel felkenem az AHA készítményt, 15 perces hatóidő után lemosom, majd regeneráló pakolást kenek fel vastagon. Maga a kezelés nem jár fájdalommal, csípő érzéssel, és mivel finoman szívódik fel a készítmény, ezért pirossággal sem jár. Mindenképpen kúraszerűen ajánlom az AHA kezeléseket elvégezni, mert csak így tudja kifejteni a hatóanyag a bőrmegújítást.

Pici kémia: különféle AHA savak léteznek, maga a szó tulajdonképpen egy mozaikszó: alfa hidroxy acid, ez egy olyan szerves molekula, amelynek molekulaszerkezetében a karboxil-csoporthoz a hidroxil csoport kapcsolódik alfa helyzetben. AHA savak, amelyeket a kozmetikában felhasználhatunk: tejsav, glikolsav, mandulasav, citromsav. Itt említem meg a szalicilsavat is, igaz, ez a savféleség az úgynevezett BHA, azaz béta hidroxy acid csoportba tartozik, de a bőmegújítás során előszeretettel felhasznált hatóanyag, különösen a zsíros bőrök kezeléseinél.
Bőrmegújító kezeléseim során az AHA-savak a bőrfelszínen, az úgynevezett szarurétegen a bőrsejtek közötti kötőanyagot lazítják fel, így a felesleges elhalt hámsejtek leválnak, a mélyebben fekvő, élő bőrrétegben pedig serkentik a sejtosztódást.
Ez a kettős hatás eredményezi a simább, selymesebb, hidratáltabb arcbőrt.

A bőr hidratáltabb lesz, vízmegtartó képessége nő, és a tápláló pakolások hatóanyagait is sokkal nagyobb mértékben képes felszívni.

Kérdezzetek, kérjetek időpontot kozmetikámban, illetve kedveljétek a "Balzsam Biokozmetika és Sminktetoválás" facebook oldalamat, ahol rendszeresen posztolok különféle kozmetikai, sminktetoválással, szőrtelenítéssel kapcsolatos bejegyzéseket.

Kozmetikus Gabi
06304088407

Caption



 

Tovább

Balzsambiokozmetika tanoda

Biokozmetika tanoda

Negyedik rész

Tanodám első három részében arról írtam nektek, hogy mik NE legyenek a kozmetikumaitokban, ha azt szeretnétek, hogy arcotok, testetek kültakarója bőrbarát módon legyen ápolva; alább mutatok nektek olyan logót, amit ha megtaláltok egy kozmetikum csomagolásán, akkor biztosan szigorú bevizsgáláson esett keresztül, biotermesztésből származó alapanyagokból készült készítményről van szó. 

http://img.reblog.hu/blogs/26879/ecocertbb71.png?w=670

Kozmetikámban a francia PHYT'S biokozmetikumokkal dolgozom, ennek a cégnek a termékei megszerezték a Cosmebio minősítést, ami azt jelenti, hogy:
Az összes növényi alapanyag közül legalább 95% bionövény
Az összes alapanyag közül legalább 95% természetes származék
A PHYT'S ennél több: az alapanyagok 100%-a természetes forrásból származik, a termékekben nincs mesterséges tartósítószer, génmódosított összetevő.

Kérdésed van? Nyugodtan hívj fel:
Kozmetikus Gabi
06304088407

Tovább

Biokozmetika tanoda

Miért a biokozmetikát választottam? Második rész

Mai tanoda bejegyzésemben az emulgeátorokról és a tartósítószerekről írok Nektek.

Biztosan volt már a kezetekben valamilyen módon vazelin, akár kézkrémnek használtátok, akár bútorápolóként, de nagy valószínűség szerint alig tudtátok lemosni a bőrötökről. Nos, a kőolajszármazékok nagyon nehezen keverednek akármivel is, főleg vízzel. Ezért erős emulgeátorokkal kezelik a készítendő kozmetikumokat, amelyek valósággal kimossák a bőr érzékeny természetes zsírjait, ez miatt az emulgeátorok nagyon is irritatív tulajdonságúak! 
INCI elnevezéseik többek között Ceteth, Oleth, Laureth, PPG, PEG, Polysorbate
Ha érzékeny, száraz a bőröd, akkor az ilyen hatóanyagokat bölcs dolog tudatosan kerülnöd.

Ha a kozmetikum vizet tartalmaz, akkor azt tartósítani szükséges, hogy ne romoljon meg, ne penészedjen. Sajnos a tartósítószerek között is rengeteg, a szervezetre káros anyag is van: parabének (a szervezet hormonháztartásába durván beleavatkozik), Tricosan, Imidazodilinyl Urea, Disodium EDTA. 
Igen, vannak bőrbarát tartósítószerek is! 

Kérdezz a kozmetikámban, szívesen megmutatom, milyen bőrbarát megoldásokkal élnek a biokozmetikumokat előállító vállalatok.

Kozmetikus Gabi
+36304088407

Tovább