Miért a biokozmetikát választottam? Első rész

Néhány éve elkezdett foglalkoztatni, hogy tulajdonképpen mit kenek a vendégeim arcára és a sajátomra. Ezért elkezdtem odafigyelni az INGREDIENTS kezdetű "apróbetűs" részre, hogy ott miket takarnak az angol, latin, esetleg botanikai nevek.

Otthonodban megtekintheted, hogy a tusolód, samponod, krémed, testápolód csomagolásának hátulján vannak-e az alább következő kifejezésekből:

Sodium lauryl sulfat vagy Sodium laureth sulfat: gyönyörűen habzó, viszont erősen zsírtalanító, ebből következően irritáló hatású, meglévő bőrtüneteket súlyosbítja (fogkrém aftát okozhat!), sebgyógyulást lassítja.
Érdemes olyan bőrtisztító termékeket vásárolni, amelyekben sokkal kíméletesebb mosóaktív hatóanyagot találunk: pl. Sodium cocoamphoacetate, Lauryl glucoside, Sodium cocosulfate, Capryl glucoside.

Paraffinum liquidum, Cera microcristallina, Ozokerit:  vazelin. Krémekben, testápolókban szokott lenni. Ahogy szétterül a kültakarónkon, elzárja a pórusokat, gyakorlatilag fuldoklik alatta a bőr. A kőolajszármazékok nem engedik a táp- és hidratáló anyagokat bejuttatni a hámréteg felső rétegeibe, ily módon ápolni sem ápolja (lásd ajakápolók, kézkrémek!)
Olyan krémeket ajánlok helyettük, amelyek shea-, kakaóvajat, ligetszépe-, argán-, homoktövis, mandula-, jojoba-, stb. növényiolajat tartalmaznak, nagyon sokféle van, ezért INCI elnevezéseiket nem sorolom fel. Ezeknek a különleges növényi zsíroknak más és más hatásaik vannak, ezeket figyelembe véve készítik el a natúrkozmetikumokat előállító gyártók a termékeiket.

Természetesen ha szívesen elemeznéd saját krémedet, és megtanulnád néhány hatóanyag nevét, gyere el kozmetikámba, együtt felcsapunk egy hatóanyag gyűjteményt! Hívj fel, kérj időpontot +30304088407

Kozmetikus Gabi