Miért szeretem az AHA kezeléseket?

  Sok vendégem kérdez rá az AHA savas kezelésekre, hogy mi történik a kezelés  alatt, mi várható egy kúrától.

  A hámlasztó savakat nagyon hatékonyaknak tartom az őszi és téli kezeléskúrák végzése során, mert többféle bőrhibán is javít: pattanásos (gyulladásra hajlamos, aknés) bőrproblémák, kezdődő ráncok, (szerzett, túlzott napozás okozta) pigment rendellenességek.

A kezelés során a letisztított arcra ecsettel felkenem az AHA készítményt, 15 perces hatóidő után lemosom, majd regeneráló pakolást kenek fel vastagon. Maga a kezelés nem jár fájdalommal, csípő érzéssel, és mivel finoman szívódik fel a készítmény, ezért pirossággal sem jár. Mindenképpen kúraszerűen ajánlom az AHA kezeléseket elvégezni, mert csak így tudja kifejteni a hatóanyag a bőrmegújítást.

Pici kémia: különféle AHA savak léteznek, maga a szó tulajdonképpen egy mozaikszó: alfa hidroxy acid, ez egy olyan szerves molekula, amelynek molekulaszerkezetében a karboxil-csoporthoz a hidroxil csoport kapcsolódik alfa helyzetben. AHA savak, amelyeket a kozmetikában felhasználhatunk: tejsav, glikolsav, mandulasav, citromsav. Itt említem meg a szalicilsavat is, igaz, ez a savféleség az úgynevezett BHA, azaz béta hidroxy acid csoportba tartozik, de a bőmegújítás során előszeretettel felhasznált hatóanyag, különösen a zsíros bőrök kezeléseinél.
Bőrmegújító kezeléseim során az AHA-savak a bőrfelszínen, az úgynevezett szarurétegen a bőrsejtek közötti kötőanyagot lazítják fel, így a felesleges elhalt hámsejtek leválnak, a mélyebben fekvő, élő bőrrétegben pedig serkentik a sejtosztódást.
Ez a kettős hatás eredményezi a simább, selymesebb, hidratáltabb arcbőrt.

A bőr hidratáltabb lesz, vízmegtartó képessége nő, és a tápláló pakolások hatóanyagait is sokkal nagyobb mértékben képes felszívni.

Kérdezzetek, kérjetek időpontot kozmetikámban, illetve kedveljétek a "Balzsam Biokozmetika és Sminktetoválás" facebook oldalamat, ahol rendszeresen posztolok különféle kozmetikai, sminktetoválással, szőrtelenítéssel kapcsolatos bejegyzéseket.

Kozmetikus Gabi
06304088407

Caption